Brazilië

Brazilië

Inspiratie

Op zoek naar de leukste dingen om te doen in Brazilië?

Ontdek de Lonely Planet boeken over Brazilië.

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en is het 5e grootste land ter wereld. Het is een bergachtig land met als hoogste punt de Pico da Neblina in het Amazonegebied met een hoogte van bijna 3.000 meter. De kustlijn van Brazilië is circa 8.000 kilometer lang en bestaat grotendeels uit brede witte en goudbruine zandstranden. In het helderblauwe water rondom Brazilië kan men ideal duiken en surfen. De Braziliaanse bevolking staat erom bekend een uitbundig volk te zijn. Dit is terug te zien aan onder andere het carnaval.

Check vluchtprijzen Brazilië
wereldbol-iconCreated with Sketch.
bevolking-iconCreated with Sketch.
valuta-iconCreated with Sketch.

2.800.000

208.000.000

5,81 real

km2

inwoners

1 euro

Over nachten

Vind jouw perfecte accomodatie in Brazilië!

Check hier alle hotels

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Brazilië!

Retour vanaf 926 euro

Auto huren

Maak een mooie rondreis in Brazilië en huur een auto!

Al vanaf 15 euro per dag

Wat je moet weten

Als Nederlander met een Nederlands paspoort heb je geen visum nodig voor je reis naar Brazilië. Bij aankomst krijg je meestal een stempel voor 30 dagen, blijf je langer dan kun je dit aangeven en krijg je een stempel voor 90 dagen. Als je Brazilië inkomt dan kan er gevraagd worden om een vaccinatiebewijs van gele koorts, draag deze dus altijd bij je (het gele boekje). Ook moet je in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 6 maanden geldig is bij aankomst in het land.

Als munteenheid gebruikt men de Braziliaanse Reaal. In veel gevallen kun je ook met US Dollars betalen en het is dus altijd verstandig om hier wat van mee te nemen tijdens je reis, mocht je een keer niet aan de lokale munteenheid kunnen komen om wat voor een reden dan ook. In Brazilië wordt vooral de Visa creditkaart geaccepteerd, maar in sommige gevallen ook Mastercard en AMEX.

Wist je dat...

...Rio de Janeiro ooit de hoofdstad van Portugal was? Dit was dan ook meteen de enige Europese hoofdstad buiten Europa.

Brazilië is het hele jaar door te bezoeken. Echter het gebied van Rio de Janeiro naar het zuiden kent een regenseizoen van oktober tot januari. In het noord-oosten begint de regenperiode al in april, hier kun je beter tussen augustus en december heen gaan. Het regenseizoen in de Amazone duurt van december tot en met februari.

Voor Brazilië heb je een gele koorts vaccinatie nodig. Verder zijn er geen verplichte vaccinaties, maar worden DTP en Hepatitis A aanbevolen. Voor een verblijf langer dan 3 maanden worden daarnaast hepatitis B, buiktyfus, rabiës en in sommige gevallen tuberculose aangeraden. Raadpleeg altijd een travelclinic of GGD voor vertrek.

First gallerySecond galleryThird galleryFourth gallery